Bio septicke jame

Pravilo broj jedan za vlasništvo eko bio septičke jame koje preporučujemo je da uzmete u obzir zdravlje bakterija vaše septičke jame.

Ako bakterije vaše septičke jame nisu u stanju da razbiju materijal koji ubacujete u vaš sistem, malo je verovatno da ni okolina to neće moći da učini.

Dok bi mikrobi u vašoj septičkoj jami trebalo da budu prilično pouzdani u svojoj konstituciji, i dalje im je potrebna pomoć kako bi se osiguralo održavanje nivoa populacije kako bi se postigao optimalan učinak. To znači da se stanovništvo dopunjava i izbegava ispiranje ili pražnjenje bilo čega više od prirodnih materijala – onih predmeta koji ne spadaju u tri P (pišati, kakati i papir). Hemikalije su, naravno, zabranjene.

Ekološki prihvatljiv savet za septičku jamu #2: neorganskim materijama nije mesto u vašem septičkom sistemu
Možda ne izgleda veliki problem, ali čak i male količine, recimo, boje i ulja jednostavno ne mogu proći kroz vašu septičku jamu bez stvaranja problema.

Iako se čini da će se „neprirodna“ tečnost samo utopiti u vaš rezervoar i okolno okruženje, razmislite o šteti koju će verovatno izazvati, čak i ako su razblažene.

Može izgledati kao brzo rešenje da bacite to neiskorišćeno motorno ulje ili neželjenu boju u odvod – ali oboje će otputovati neobrađeno u lokalna polja, zemljište ili vodotokove (pod pretpostavkom da već nisu oštetili vaš prostor za vodu), potencijalno trovajući lokalne životinje i stvaranje opasnog okruženja.

Kada razmišljamo o ispiranju neorganskog otpada, verovatno ćemo skočiti na stvari kao što su pelene, maramice za bebe ili izbeljivač. Nijedan od njih nema bezbedno mesto u vašoj septičkoj jami – oni jednostavno dovode do blokada, ispumpavanja i uništavanja korisnih bakterija.

Ekološki prihvatljiv savet za septičku jamu #3: Pazite na svoju septičku jamu
Mnogi novi vlasnici septičkih jama mogu pretpostaviti da se rezervoar i sistem mogu jednostavno ostaviti na miru da rade svoj posao.

Međutim, to nikada nije zdrav stav. Ne želite da vam rezervoar ispumpava svakih pet minuta. Zdravu septičku jamu ne bi trebalo ispumpati više od dva puta u deceniji. Međutim, da biste postigli ekološki prihvatljivu septičku jamu, morate biti spremni da pratite raspored održavanja i provere koji preporučuje instalater rezervoara i/ili dobavljač.

Obično, ovo uključuje redovno tretiranje septičke jame sa Muck Munchers, stimulisanje lokalnih bakterija i pomaže da se osigura da vaš sistem efikasno razgrađuje prirodne materijale.

Redovne provere će osigurati da vaš septički sistem radi što je moguće više ekološki prihvatljivije. To je zato što ćete paziti na svoj rezervoar i ako se pojave problemi koji će verovatno prouzrokovati štetu lokalnoj okolini, možete se pobrinuti za njih pre nego kasnije.

Pod uslovom da brinete o svom rezervoaru i ispirate samo ono što bi trebalo da ide u vaš odvod, nema razloga zašto vaš rezervoar neće nastaviti da radi efikasno na ekološki prihvatljivoj osnovi.

Kako prirodno očistiti septičku jamu
Prirodno čišćenje sistema eko septičke jame može biti jednostavno kao prelazak sa jakih hemijskih proizvoda koje ste tradicionalno koristili za dubinsko čišćenje toaleta, lavaboa i drugih odvoda u vašem domu.

Muck Munchers su mikrobi posebno razvijeni da pomognu u održavanju zdrave populacije bakterija u sistemima septičkih jama. Oni će efikasno održavati vaš sistem „čistim“ smanjujući nakupljanje organskih čvrstih materija i mulja, jedući sve prirodno što je na putu do vašeg upijanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.